Over Helga

 

Helga is een Toegepast Psycholoog gevestigd in Rotterdam. Van kinds af aan voelde Helga de roeping om mensen hun eigen schoonheid en kracht te laten inzien, zodat ze hun eigen wijsheid kunnen ontketenen en hun levenspad vol vertrouwen en veerkracht bewandelen. Ze is mening dat dit alleen van binnenuit kan beginnen en geeft anderen dan ook graag de tools, zodat ze hun eigen kracht kunnen ontketenen.
 

Helga’s reis naar het versterken van haar veerkracht en zelfvertrouwen is een bumpy ride geweest. Ze heeft haar zelfvertrouwen en veerkracht met vallen en opstaan opgebouwd en besloot dat ze anderen een makkelijkere weg gunde.  Ze weet namelijk als geen ander wat je jezelf ontneemt wanneer je niet in jezelf durft te geloven.

Ze is dan ook in haar werk als coach, (proces)begeleider en trainer, erachter gekomen dat haar cliënten behoeften hadden aan een tool dat hen hielp om deze kwaliteiten zelfstandig verder op te bouwen. Het zit namelijk zo: ze werkte met haar cliënten aan verschillende doelen, maar merkte dat er iets was dat hen tegen hield om hun volste potentie naar buiten te brengen. Na doorgevraagd te hebben, kwam ze erachter dat haar cliënten een stukje veerkracht en zelfvertrouwen mistten. Helga heeft toen veerkracht en zelfvertrouwen als basis gemaakt van haar coaching en merkte daarmee een groot verschil: haar cliënten bereikten hun doelen veel sneller! Ze was zich ook bewust van het feit dat haar cliënten ook na het traject iets nodig hadden om on track te blijven, daarom kwam ze op het idee om onderzoek te doen naar een tool dat hen hiermee zou helpen!

Ze besloot daarom om tijdens haar afstuderen onderzoek te doen naar een tool dat haar cliënten zelfstandig konden gebruiken om hun veerkracht en zelfvertrouwen te versterken. Uit dat onderzoek is The Confidence Journal als ideale tool uit de bus gekomen. Ze heeft dit onderzoek met succes afgerond bij Stichting De Windroos en is met vlag en wimpel afgestudeerd. Haar cliënten gebruiken sindsdien de tool en de resultaten waren fantastisch: ze waren niet meer bang om fouten te maken, durfden vol moed hun doelen en dromen achterna te gaan en waren gelukkiger dan ooit. Helga begon de tool ook te gebruiken en merkte de voordelen ervan. Ze wist al snel dat ze dit niet voor zichzelf kon houden.

Haar volgende stap was om The Confidence Journal bij verschillende organisaties in te zetten. Ook dit was erg succesvol en gaf Helga het idee om The Confidence Journal ook voor jou beschikbaar te maken. Helga geeft ook workshops, trainingen en lessen over veerkracht en zelfvertrouwen aan organisaties.

Organisaties die the confidence journal inzetten