Over Helga

 

Helga is een Toegepast Psycholoog gevestigd in Rotterdam. Van kinds af aan voelde Helga de roeping om mensen hun eigen schoonheid en kracht te laten inzien, zodat ze hun eigen wijsheid kunnen ontdekken en hun levenspad vol vertrouwen en veerkracht bewandelen. Ze is mening dat dit alleen van binnenuit kan beginnen en geeft anderen dan ook graag de tools, zodat ze hun eigen kracht kunnen ontdekken.

 

"Toen ik op mijn achtste naar Nederland verhuisde, heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het is om weinig zelfvertrouwen en veerkracht te hebben. Ik had constant het gevoel dat ik achterliep en niet goed genoeg was. Hierdoor ontwikkelde ik faalangst. Dit belemmerde mijn groei en zo schoten er onnodig kansen voorbij.

Ik was destijds dertien jaar, maar wist al dat ik de enige was die wat aan de faalangst kon doen. Dus besloot ik opzoek te gaan naar handvatten om mijn eigen zelfvertrouwen en veerkracht te versterken. Ik vond dit in verschillende boeken over psychologie in de plaatselijke bibliotheek. Na het toepassen van een aantal tools, was mijn zelfvertrouwen flink gegroeid en had ik minder last van faalangst. Het vertrouwen dat ik had opgebouwd, was ook iets dat ik anderen gunde!

Toen mij dan ook werd gevraagd ‘Helga, wat wil je later worden?’, zag ik mezelf een vliegtuig besturen dat hartjes verspreidde. Eerst dacht ik nog dat ik piloot wilde worden, maar al snel drong het tot mij door dat ik anderen wilde helpen bij het versterken van hun mentale gezondheid. Of in andere woorden: ik wilde anderen helpen om liefde aan zichzelf te geven. 

Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het is om weinig zelf­ vertrouwen en veerkracht te hebben. Met mijn eigen ervaring en mijn expertise als Toegepast Psycholoog kan ik nu handvatten bieden aan jongeren en jongvolwassenen die dit kunnen gebruiken, zodat hun journey makkelijker verloopt en zij gemakkelijker dichterbij hun doelen en dromen komen."

Dit gedeelte heeft momenteel geen content. Voeg met de zijbalk content toe aan dit deel.